<h2>Θερμοπροσόψεις-Σοβατίσματα</h2><p>Καΐσης Γιώργος</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.thermoenergiaki.com.gr/el/kaisis-giorgos-thrmoprosopseis-oikodomikes-ergasies-patra-profil' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Θερμοπροσόψεις-Σοβατίσματα</h2><p>Καΐσης Γιώργος</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.thermoenergiaki.com.gr/el/kaisis-giorgos-thrmoprosopseis-oikodomikes-ergasies-patra-profil' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Θερμοπροσόψεις-Σοβατίσματα</h2><p>Καΐσης Γιώργος</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.thermoenergiaki.com.gr/el/kaisis-giorgos-thrmoprosopseis-oikodomikes-ergasies-patra-profil' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
ΣΟΒΑΤΙΣΜΑΤΑ

 

Καΐσης Γιώργος 
Θερμοπροσόψεις-Σοβατίσματα-Μερεμέτια-Ανακαινίσεις-Επισκευές Κτιρίων-Πάτρα


Στην πραγματικότητα οι σοβάδες, είναι ένα κομμάτι της κατασκευής που είναι χρονοβόρο και αρκετά «βρώμικο». 
Εκτός από την τιμή ανα τετραγωνικό και τα τρεχόμετρα,υπάρχουν κι άλλα κόστη όπως απαραίτητα υλικά που θα πρέπει να προστεθούν, για την σωστή και ολοκληρωμένη εργασία: υαλοπλέγματα, νευρομετάλ, στεγανωτικά γαλακτώματα και πιθανώς ίνες ενίσχυσης του κονιάματος.
Εάν έχετε κάνει έναν προϋπολογισμό χρησιμοποιώντας την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο επί τα τετραγωνικά μέτρα τοιχοποιίας που έχει η οικοδομή σας,να έχετε υπόψη ότι οι περισσότεροι τοίχοι θα σοβατιστούν σε δύο πλευρές.
 
 
Θετικά χαρακτηριστικά του σοβά:
 
1) Μόνωση: η λεπτή αυτή στρώση του σοβά μονώνει τους τοίχους από τούβλο και τις κολώνες και τα δοκάρια του σκελετού (από μπετό) και από μεταβολές της θερμοκρασίας και από την υγρασία αλλά και από εξωτερικούς θορύβους. Παρόλο που οι μονωτικές ιδιότητες του σοβά για καθένα από τα τρία παραπάνω είναι μικρές, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν αμελητέες όταν προσθέσουμε και τα τρία μαζί. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι ο σοβάς συμβάλει στην καλύτερη μόνωση της οικοδομής μας. Ας μην ξεχνάμε ότι θα έχουμε –μάλλον- ήδη θερμομονώσει τον φέροντα οργανισμό με φελιζόλ (κολώνες και δοκάρια) ενώ οι εξωτερικές τοιχοποιίες, αποτελούμενες από από διπλούς τοίχους, θα έχουν πάλι φελιζόλ στο κενό που δημιουργείται ανάμεσα στους δύο τοίχους.
 
2) Προστασία: ο σοβάς παρέχει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας ειδικά στο σκυρόδεμα. Δεν είναι απαραίτητο, αφού συχνά έχουμε και ανεπίχριστα σκυροδέματα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι αυτή η επιπλέον στρώση κονιάματος, προσθέτει ένα βαθμό προστασίας αφού στην περίπτωση του επιχρισμένου σκυροδέματος, το τελευταίο είναι προστατευμένο από την άμεση επαφή με τις καιρικές συνθήκες. Προσοχή όμως να μην έρχεται ο σοβάς σε επαφή με οπλισμούς που δεν έχουν επικαλυφθεί από σκυρόδεμα. Σ’αυτή την περίπτωση ο ασβέστης που περιέχεται μέσα στο σοβά σύντομα θα διαβρώσει τον οπλισμό. Ακόμα παρέχει και μία αρκετά σημαντική πυροπροστασία σε ότι καλύπτει. Για παράδειγμα στην περίπτωση ενός μεταλλικού σκελετού, ο σοβάς θα αποτελέσει την πρώτη γραμμή αντίστασης έναντι της καταστροφικής δύναμης της φωτιάς.
 
3) Εμφάνιση: Συνδυάζοντας και τα παραπάνω, το σοβάτισμα είναι πιθανώς ο οικονομικότερος τρόπος για να αποκτήσουμε μία ικανοποιητική, λεία και ομοιόμορφη εμφάνιση στο εξωτερικό και εσωτερικό της οικοδομής μας. Ο σοβάς θα διαστρωθεί ώστε να δώσει μία επίπεδη και λεία τελική επιφάνεια, καλύπτοντας όλες τις ανωμαλίες του μπετού ή των τούβλων. Στην πραγματικότητα, θα σκεπάσει και όλες τις μικρές κακοτεχνίες που μπορεί να υπάρχουν (και που οπωσδήποτε είναι σχεδόν αδύνατο να απουσιάζουν τελείως από μία κατασκευή).


Θα μας βρείτε:
Παραλία Πατρών, Πάτρα
Τηλ:6977985274
Κιν:6985655095, 6974844860
E-mail:giorgoskaisis@hotmail.com